Nyheder

Opstart af Damemotions floorball

10. januar 2017, 09.28

Mandag den 9. januar blev der skrevet et stykke historie i Sønderborg Floorball Club.

Klubben havde deres første rene dametræning.
Og hvilken start.
22 kvinder var mødt op - den yngste 17 år den ældste 61 år.
Der var smil på læberne og sved på panden.

Men hvad er damemotions floorball?
Videnskabelige undersøgelser har vist at motionsfloorball har en sundhedseffekt.
En træning varer 1 time. Har laves der floorball øvelser og spilles på 2 mål.
I motionsfloorball spilles der 3 mod 3, 4 mod 4, alt efter fremmødet.
Kampene afvikles i høj intensitet med internal lignende spil med løb frem og tilbage på banen og stop. En kamp varer typisk 3-5 min.

I forbindelse med damemotion i Sønderborg Floorball Club, tilbydes kvinderne at de kan blive vejet og foretaget andre målinger, så de over tid kan se en effekt af floorballspillet på deres krop.

Alle kvinder er velkommen til at deltage. Du skal blot være 15 år eller derover.
Klubben stiller alt udstyr til rådighed.

damefloorball plakat ny.pdf

Sikker sejr i Gørding

16. november 2015, 13.47

9 mænd to af sted til Gørding idag. Det betød omrokering i vores opstilling, fordi vi manglede både en back og en angriber. Det betød også, at en enkelt spiller spillede nok 50 minutter af hele kampen.

Vi startede med at styre kampen. Vi kom til flere gode chancer, men Gørding keeper spillede godt i målet. Efter 6 minutter skød Tinus mod målet, men bolden blev rettet af Gørding spiller, og den røg forbi en chanceløs målmand. 2 minutter efter bragte Petteri Sønderborg foran 2-0. Den her gang stod Claus foran målmanden, så han intet kunne se. Stillingen holdte til periodens slut.

Vi gjorde små ændringer til vores opstilling i pausen. Vi var stadig mest boldbesiddende hold, mens Gørding kom til nogle kontra, og prøvede med lange bolde. Det lykkedes for dem, at reducere efter 9 minutter, og i kort tid fik de troen på, at de kunne udfordre os. Gørding ramte et par gange stolpen, og var de skud gået ind, kunne det have blevet en anden kamp. Men i tiden 16.08 skød Tinus et flot mål via overlæggeren. Kort tid efter var det Marcus’s tur, så vi kunne gå til pausen med 4-1 føring.

I 3.periode prøvede Gørding med lidt højere pres, og det gav os mere plads i angrebet. Det udnyttede Christian med to scoringer indenfor et halvt minut. 6-1 til vikingerne efter 8 minutter. Det holdt til kampens slut, selv om der var gode chancer til flere mål.

Målscorer: Marcus Byrgesen 1+2, Petteri Nevalainen1+2, Christian Kliefoth 2+0, Tinus Byrgesen 1+0, selv mål 1

Stort nederlag

16. november 2015, 13.46

Sidste år havde Vikingerne været lidt bedre i indbyrdes kampe, så mange forventede nok en tæt kamp. Der er dog sket rigtig meget for begge hold siden. Sønderborg har mistet en del unge talenter, og der var et par afbud fra de rutinerede spillere til dagens kamp. Odense i stedet har fået nogle dygtige spillere med i truppen i år.

Og lad os få det sagt med det samme. Kampen var ikke tæt på nogen tidspunkt. Odense var bedre end Sønderborg på alle områder på banen. De kom 4-0 foran allerede efter 10 minutter, før Marcus fik scoret vores eneste mål i kampen, assisteret af Arnold.

Resten af kampen var Odense spillestyrende, mens Sønderborg kom til nogle kontrachancer. Med lidt held kunne vi have scoret et par mål mere, men Odense’s målmand stod flot i målet. Kampen endte 10-1 til Odense, og man må nok kalde dem kæmpe favoritter til at vinde hele puljen.

Målscorer: Marcus Byrgesen 1+0, Arnold Osmundsen 0+1

Udvisninger: Tinus Byrgesen 2min, Tobias Gottschlich 2min.

Anden sejr til Vikingerne

16. november 2015, 13.45

Vi tog til Haderslev onsdag aften for at spille en udsat kamp fra tidligere i måneden. Halvdelen af truppen kom til stede 15 minutter før kampstart, og man kunne se det i første periode. Haderslev pressede os i starten og vi fik ikke vores spil til at køre. Vi vandt alligevel perioden 1-0. Mål scoret af Marcus.

Anden periode var klart vikingernes, selv om Haderslev fik udlignet allerede efter 1 minut. Vi var spillestyrende og Haderslev blev presset ned til egen banehalvdel. Vi skulle dog vente til 16. minut, før den næste scoring kom. Arnold kastede bolden til J-P, som skød bolden i nettet via en Haderslev spiller. Efter 1 minut bragte Marcus os 3-1 foran, som også var stilling efter 2.periode.

Vi startede 3.periode rigtig godt med to mål af vores nye bomber J-P. Kampen var afgjort, troede vi. Haderslev satsede, med at presse vores forsvar, og det gav masse plads til vores angriber oppe foran. Trods mange kæmpe chancer, fik vi ikke scoret mere, og pludseligt havde værterne scoret 3 mål på 5 minutter. I sidste sekunder var de også tæt på at udligne, men 3 point rejste alligevel i Sønderborg.

Målscorer: J-P Nurmi 3+0, Marcus Byrgesen 2+0, Tinus Byrgesen 0+1, Arnold Osmundsen 0+1, Petteri Nevalainen 0+1

Udvisninger: Tinus Byrgesen 2min

Første kamp, første sejr

28. september 2015, 13.12

Forud sæsonens første kamp, var der mange ukendte faktorer. Vikingerne havde fået mange afbud. der var 3 spiller, som spillede deres første turneringskamp, og hvad havde Vissenbjerg til at byde på. De havde kun 8 markspillere med sig til Sønderborg.

Kampen startede rodet, og begge hold havde mange fejlafleveringer, og vi løb fra den ene ende til den anden. Efter 5 minutter, begyndte hjemmeholdets pasnings spil køre bedre, og vi blev det spilstyrende hold. I tiden 7.21 fik Petteri bolden foren målet fra vores debutant, Harm-Jan, og bragte Vikingerne foran 1-0. Stillingen holdt til periodens slut, selv om vi havde flere gode muligheder til at score. Vissenbjerg nøjedes med at skyde lange bolde, men kom sjældent til noget farlig.

Anden periode startede skidt for Sønderborg, så Vissenbjerg kunne udligne til 1-1 efter knap 4 minutter. Derefter tog vi styringen igen og spillede rigtig flot floorball. Vi løb for hinanden, spillede bolden rundt og pasningerne ramte spillerne. på 5 minutter bragte Marcus os foran 3-1 med to flotte solotur efter 7 og 12 minutter. Et minut efter spillede vores finske duo, Petteri og J-P, godt sammen, og J-P kunne frit skyde bolden i nettet. Samme duo var på spil igen 4 minutter efter. Den her gang Petteri som afslutter. 5-1 til Vikings efter 2.periode.

Vi startede 3.periode i undertal, som blev klaret uden problemer. Vi spillede flot floorball til tider, men glemt af og til at floorball er holdsport, og prøvede for meget alene. Perioden eneste scoring kom i tiden 8.44, hvor J-P igen kom på tavlen. Vores debutanter (Ahmed, Harm-Jan, og Anders) spiller alle en fornuftig kamp, og resten af af den rutinerede hold giver en flot holdpræstation, så det blev en nydelig kamp.

Tak til Vissenbjerg og dommerne for en god kamp. Spillet var flydende og svinestreger udeblev.

Næste kamp på lørdag i Haderslev.

Målscore: Petteri Nevalainen 2+2, J-P Nurmi 2+1, Marcus Byrgesen 2+0, Harm-Jan Dorenbos 0+1

udvisninger: Marcus Byrgesen 2min.

Så er vi i gang igen

11. august 2015, 08.55

Seniorholdet har startet sæsonens træning.

Der trænes hver mandag og onsdag fra kl. 20-22 i Kløvermark Hallen.
Alle er velkommen til at deltage i træning.
Er du ny, og som har mod på floorball så skal du blot møde op til en træning og så skal vi nok sætte dig ind i spillet. Staven kan du låne af klubben.

Ungdommen starter op i september - info om dette følger

Sommerferie

15. juni 2015, 13.13

Sønderborg Floorball Club er gået på sommerferie.
Aktiviteterne starter op igen i august måned.

Ungdommen forventes at starter op i september.

Stensikker sejr over Vissenbjerg

16. januar 2015, 12.59

Mandag aften skulle vikingerne tage afsted til Vissenbjerg, for at spille den udsatte kamp fra oktober. Turen var lang, men det blev alligevel en rigtig god tur.

Vissenbjerg startede med højt press fra første fløjte, men vi var gode til at spille bolden hurtigt rundt og op til vores angriber. Mathias startede scoring i 4.45, da han fik bolden til første stolpe bagfra målet. Vissenbjerg udligner lige efter lidt heldigt, men det var ikke nok til at stoppe vores gode spil. Trods det høje press var vi gode til at få angreb i gang, og kom gang på gang til gode chancer. Efter 15 minutter stod der 5-1(Tinus, Jacob, Marcus og Søren) på tavlen til Sønderborg , og Vissenbjerg var tvunget til at tage timeout. De besluttede at spille mere afventende lod os komme højere op på banen. Det hjalp også umiddelbart, da de scorer i tiden 18.32 til 5-2, hvilket også var resultat efter 1.periode.

2.periode var mere lige. Sønderborg holdt dog bolden mest, men havde svært ved at komme til ordenlige chancer. Vissenbjerg stillede sig på længere ned på banen, og vi var lidt for langsomme til at flytte bolden rundt. Vi vandt dog periode, da Marcus scorer i tiden 15.44 til 6-3. 

3.periode var igen flot spil fra Sønderborg, selv om det var Vissenbjerg, der scorede først i tiden 4.02. Efter 5 minutter kommer kampens første udvisning til Vissenbjerg, og vi må prøve kræfter med vores powerplaykæde. Spillet kørte god, og vi kom til flere skud, og til sidst kunne Petteri skyde bolden ind assisteret af Marcus. Kort efter var Bjørn’s tur at score til 8-3. I tiden 19.45 lukker Marcus kampen.

9-3 til Vikings efter en flot spillet kamp. Bolden gjorde arbejdet i stor dele af kampen, vi fandt hinanden nok bedre end tidligere i sæsonen og vi har i den grad fundet vejen til netmaskene. 40 mål i de sidste 4 kampe!!

På søndag kommer rotterne på besøg til Sønderborg. Lad os fortsætte med det flotte spil, som vi har vist i de sidste kampe.

Målscorer: Marcus Byrgesen 3+1, Tinus Byrgesen 1+2, Petteri Nevalainen 1+2, Jacob Christensen 1+1, Mathias Stjernholm 1+0, Søren Agerley 1+0, Björn Wiklund 1+0

Udvisninger: Andreas Bendixen 2 min.

Storsejr over Esbjerg

16. januar 2015, 12.59

Vikingerne tog til året’s første kamp til Esbjerg. Hajerne var kommet godt i gang med turnering efter et par nederlag i starten af sæsonen, så vi var foran en vanskelig opgave. Til kampen havde vi fået en “næsten” ny spiller, Christian, som spillede sin første floorballkamp i 10 år.

Esbjerg startede kampen bedst. Vi var for passive og forsigtige, så spillet blev presset ned til vores banehalvdel. Første scoring kom i tiden 3.38 til Esbjerg, men vi var hurtige til at svare og efter et minut stod der 1-1, hvor Søren scorer næsten fra midtlinjen. To minutter efter kommer vi foran af Marcus assisteret af Tobi. Efter scoringen tog vi styringen af kampen, og Esbjerg var tvunget til at spille lange bolde over vores forsvar. Det lykkedes også nogle gange for dem at komme til chancerne med det blev ikke til flere mål, så vi kunne gå til pausen foran 2-1.

Vikings startede 2.periode bedst. Vi fik flyttet bolden hurtigt og kom til mange gode chancer. Holdene skiftede til at score. Vi kom først på tavlen i tiden 20.48, og efter 5 minutter stod der 4-3 til Vikings. Derefter lukkede vi af i forsvar, så Esbjerg havde virkelig svært at komme til chancerne. Vores gode løbearbejde belønnede sig, så Hajerne blev mere og mere trætte, jo længere perioden gik. Efter Marcus og Tinus scorede i tiden 28.14, og 31.22 så det lovende ud for Vikings. Vi kunne styre kampen, og Esbjerg kom til skud mere sjældent. Der kom dog ingen mål i resten af perioden.

I 3.periode kørte vi sejren sikkert hjem. Jacob startede med at snubbe bolden fra Esbjerg forsvar og skød bolden i målet i tiden 42.56. 5 minutter efter kom Marcus igen på tavlen assisteret af Christian, som 4 minutter efter kunne score sit første mål, efter 10-11 års pause. Marcus scorede sit 4.mål til slutresultat 11-3. Målet blev assisteret af Tobi, som også spillede en super kamp, og fik 3 assister på kontoen.

Med sejren holder vi fast i toppen af puljen, og kan stadigvæk selv afgøre det hele.

Målscorer: Marcus Byrgesen 4+1, Tinus Byrgesen 2+1, Tobias Gottschlich 0+3, Jacob Christensen 1+1, Søren Agerley 1+1, Christian Kliefoth 1+1, Petteri Nevalainen 1+0, Andreas Bendixen 1+0, Ole Dam Søndergaard 0+1.

Næste kamp d.12.1. i Vissenbjerg

Sikker sejr i Jelling

16. januar 2015, 12.59

12 mænd stærke tog vi til en kulturrejse til Jelling. Indtil videre har vi vundet alle divisions kampe mod Tigers og det gjorde vi også den her gang.

Kampen startade perfekt for Vikings. Efter 6 minutter stod der allerede 3-0 for os. Alt lykkedes og vi fik scoret et par flotte kasser. Jelling var overraskende passive i 1.periode, og det gav os tilstrækkelig plads og chancer. Vi vandt perioden 6-0, og kampen var mere eller mindre afgjort.

Tempoet faldt i anden periode, så Jelling kunne komme bedre med i spillet. De var mere agressive i deres presspil og samtidig glemte vi vores pasningsspil hvilket resulterede i mange boldtab i forsvarszone. Det lykkedes for Jeling også at score efter vi tabte bolden i midten. Det var også den eneste scoring i perioden, så Jelling vandt den 1-0. Der skete en uheldig situation midt i perioden, hvor Jacob falder, og slå hovedet mod gulvet. Han måtte sidde ude resten af kampen med en mindre hjernerystelse.

I 3. periode skulle tempoet op igen. I begyndelse så det ikke godt ud, og Jelling scorede til 2-6 da en løs bold foran målet blev slået ind. Kort efter fik Jelling en udvisning, og vi måtte for anden gang prøve vores powerplay. Spillet kørte den her gang godt. Tinus fandt med en flot tværaflevering Flo, som skød os foran med 7-2. Midt i perioden øger Tinus føringen til 8-2, og Flo lukker kampen med hans 3. mål i tiden 19.39. Efter kampen var det mening at køre forbi Jellingstenen, og være lidt kulturelle også, men det blev ikke til noget.

Nu ser det for alvor godt ud for Vikings. Vi har fået gang i scoringer, og forsvaret har været god til at lukke af i de sidste 3 kampe. Vi er kun 3 point fra nr.1, så alt er i vores egne hænder. Vi skal bare vinde resten af kampene. Om vi gør det, må tiden vise!

Målscorer: Flo Dreschler 3+0, Tinus Byrgesen 1+2, Marcus Byrgesen 1+1, Jacob Christensen 1+1, Mathias Stjernholm 1+0, Petteri Nevalainen 1+0, Andreas Bendixen 1+0, Mikkel Wiile 0+1,

Næste kamp: lørdag d.3.1.15 ude mod Esbjerg

Vikings gav øretaver til topholdet

16. januar 2015, 12.58

Så kom der endelig gang i scoringer hos Vikings. Sidste gang vi mødte Odense, havde vi kun 8 markspillere med, mens Odense havde 3 kæder. Den her gang var rollerne byttet, så det var Odense der manglede en spiller og nogle af deres profiler. Det kunne man også se på banen, hvor det var Vikings, der styrede kampens gang.

1.periode startede bølgende. Begge hold kom til nogle afslutninger uden at det blev farligt. Efter 4 minutter kom vi på tavlen af Jacob assisteret af Bjørn. I næste skift havde Odense flere gode muligheder til udligning, men Arnold i målet gjorde 3-4 vigtige redninger. Og så kom der i den grad gang i scoringer hos Vikings. Spillet kørte godt. Vi var gode til at spille bolden rundt og ventede på at komme til den bedste skudsektor, og for første gang i sæsonen ramte vi også målet. Det må også siges, at Odense’s målmand var noget usikker i målet. Målene væltede ind og efter 16 minutter stod der allerede 5-0 for Vikings. Målscorende var Tinus, Søren Marcus og Björn. Sidst i perioden fik Odense reduceret til 5-1 efter et frislag.

2. periode startede bedre for Odense. De var oftere på besøg foran vores mål og scorede også til 5-2 efter 5 minutter. Søren var dog hurtig til at øge føring igen efter to minutter. Midt i perioden kom vi for første gang til powerplay. Spillet kørte godt, og Marcus skød os 7-2 foran, lige da Odense blev fuldtallige. Odense reducerede til 7-3 fra et straffeslag, men vi slukkede håbet for dem 4 sekunder før tid igen efter et powerplay. 8-3 til Vikings efter 2 perioder.

3.periode var meget rodet med spillestop og udvisninger. Kampen var ikke hårdt spillet, men lidt tumult var der hele tiden. Efter 7 minutter har vi to mand i straffeboxen og Odense 1. De udnytter powerplayet og reducerer til 8-4, men vi svarer hurtigt og Andy skyder bolden i kassen 1 minut efter mens vi spiller 4 mod 4. Et minut efter scorer Odense igen til 9-5, men mere spændende blev det ikke, for vi scorer kampens sidste to mål. Først udnytter Flo igen vores powerplay og 3 minutter før tid scorer Marcus i undertallet til slutresultat 11-5.

Super kamp af Vikings. Endelig fik vi udnyttet chancerne, som vi ellers har haft nok af i de fleste kampe. Spillet kørte godt gennem hele kampen, og vi havde rimelig godt styr på forsvar. Det eneste negativ ting i kampen var, at Odense udnyttede deres frislag foran vores mål 3 gange. Der er stadig et styk vej tilbage op til toppen af puljen, men spiller vi som vi gjorde idag, kommer vi helt sikkert derhen!

Målscorer:

Marcus Byrgesen 3+3,  Tinus Byrgesen 2+1, Søren Agerley 2+1, Jacob Christensen 1+2, Björn Wiklund 1+1, Flo Drechsler 1+1, Andreas Bendixen 1+0, Petteri Nevalainen 0+1,

Udvisninger: Søren Agerley 4 min, Petteri Nevalainen 2 min, Marcus Byrgesen 2 min, Flo Drecshler 2 min,

Næste kamp på søndag i Jelling.

Tvungen sejr over Haderslev

16. januar 2015, 12.58

Vi havde stærkt brug for 3 point fra dagens kamp, for at kunne nærme os toppen af puljen. Vi havde fået en stærk trup af sted til kampen, mens Haderslev var lidt svækket pga skader.

Kampens gang blev vist allerede fra startfløjten. Haderslev bakkede ned til egen banehalvdel og lod os tage styring. Det viste sig også at være den rigtige taktik for dem, for vi havde meget svært ved at komme til chancerne. Der stod altid 2-3 black birds foran skuddene, eller så ramte vi bare ikke målet. Haderslev kom til et par kontrachancer, men cifrene blev i 0-0 efter perioden.

2.periode var bedre for Vikings. Vi fik mere bevægelse og afleveringerne kom hurtigere. Efter 6 minutter får vi en frislag i siden, som Ole giver hurtigt videre til Tinus, som skyder bolden lavt i målet. Alt ser godt ud og vi fortsætter presset. De chancer Haderslev får, kommer fra vores boldtab i egenzone, slev om vi tit ikke var særlig pressede. Lige præcis på den måde for Haderslev deres udligning. Vi har bolden bag eget mål, men uheldigvis sparker den foran målet, hvor den tidligere Vikings spiller Morten Rasmussen står. Han har nemt job at skyde bolden i målet. Lige efter får vi vores første powerplay. Spillet kører udmærket, og vi kommer til en del afslutninger, men rammer bare ikke målet. Vi går noget frustrerede til pausen.

Vi laver nogle små ændringer til vores taktik i pausen. Det giver resultat hurtigt, da søren finder Petteri ud i siden, som skyder bolden direkte op i forreste hjørne. Målmanden havde ikke en chance i situationen. Det var en forløsning for vikingerne. Vi øger føring 4 minutter efter, da Bjørn skovler en repost ind efter Andy’s skud. Der efter får vi mange kæmpe chancer, men får bare ikke bolden i målet. Vores anden powerplay mit i perioden kører igen godt, men kun målet mangler. Haderslev blev nødt til at satse lidt mere og de begyndte at presse os højere op. De fik også scoret 3 minutter før tid, efter et af de eneste gange de fik presset os til vores banehalvdel. Mere spændende blev det ikke, så vi kunne rejse hjem med 3 point.

Det var vores anden sejre i 5 kampe. Spillet har kørt godt i næsten alle kampe, men vi scorer simpelthen for få mål.

Næste kamp på søndag hjemme mod topholdet Odense.

Målscorer:

Tinus Byrgesen 1+0, Petteri Nevalainen 1+0, Björn Wiklund 1+0, Ole Dam Søndergaard 0+1, Andreas Bendixen 0+1, Søren Agerley 0+1

Ueffektive Vikings taber 3 point til Kolding

16. januar 2015, 12.57

Sønderborg fik sendt 10 mand afsted til Kolding, og et par spillere var også småskadet, men det kunne man ikke se på banen. Sønderborg dominerede kampen igennem, men det var Kolding der tog sejren til sidst.

1.periode var klart Sønderborgs. Vi var mest boldbesiddende og skaffede en del chancer, mens Kolding prøvede med lange stikbolde bag vores forsvarslinje. Vi kom foran efter 14 minutter. Vi har et frislag i siden, hvor Jacob giver den videre til Andy, som scorer til 1-0. Kolding havde ikke mange skud i perioden, men uheldigvis formår de at udligne kun 20 sekunder før tid. Deres hurtig angriber får en friløber, efter vores skud blev blokeret.

Anden periode var mere lige, dog var Sønderborg stadig dominerende. Vi kom til skuddene, men enten ramte vi målmanden på brystet, eller ramt forbi målet. En enkelt gang kom vi til powerplay uden held. Perioden endte målløs, så alt var åben til 3.periode.

3. Periode fortsatte ligesom de første to. Sønderborg spiller bolden rundt og kommer til en del skud, mens Kolding prøver med lange bolde. Pludseligt kommer Kolding foran med et heldigt mål i tiden 4.49. De skyder en lang bold mod Arnold, og uheldigvis vælter Petteri over ham, så deres spiller kan frit løfte bolden i målet. Bagefter jagter vi udligning og rammer stolpen 3-4 gange, men Kolding var god til at rydde de løse bolde væk fra målet. Søren bringer balancen i kampen efter 11.21 med et flot skud. Vi kommer bagefter to gange til powerplay og får også et straffeslag, men kunne ikke udnytte chancerne. 2 minutter før tid kommer Kolding igen foran, efter de få gange de fik os presset ned til vores banehalvdel. Det lykkedes ikke at udligne, så Vikingerne måtte rejse hjem med 0 point i kontoen.

En rigtig lorte måde at tabe på. Vi var klart det bedste hold på banen, og målchancerne var nok 25 mod Koldings 5, men vi var bare for ueffektive i dag. Kolding var overraskende passive på banen, og prøvede næsten kun med lang bolde, men det var de gode til idag, desværre. Hvis man ser bort fra, at vi tabte kampen, så spillede vi en god kamp. Vi spillede godt rundt, var disiplinerede i forsvar, og kom til mange chancer. Vi skal nok komme til at vinde mange kampe i år.

Målscorer: Andreas Bendixen 1+0, Søren Agerley 1+0, Jacob Christensen 0+1.

Næste kamp d.29.11. i Haderslev.

Sæsonen’s første sejr

16. januar 2015, 12.56

Så kom det endeligt, sæsonen’s første sejr, Kønt var det ikke, men vigtige 3 point fik vi.

Vi startede første periode forsigtigt, så Esbjerg var en anelse spillestyrende. Efter 5 minutter skyder Søren noget overraskende næste fra midtlinjen og bolden flyver forbi målmanden. Kort efter skyder Marcus os 2-0 foran, men Esbjerg var ikke lang tid til at reducere. Og det var tendensen gennem hele kampen. Vi spillede ganske godt, men formåede ikke at lukke af i forsvar. Sidst i perioden scorer Marcus sit andet mål, så vi kan gå til pausen med to måls føring.

Anden periode startede godt for Vikings og efter 5 minutter er stillingen 5-1. I tiden 13.21 Skyder Oliver en løs bold ind, og vi fører 6-2. Alt så godt ud, men vi lukker Esbjerg med i kampen, ved at give dem for meget plads i forsvar. De reducerer allerede efter 38 sekunder, og yderligere et par minutter efter. Tinus bringer os foran med 3 mål igen, når der et halvt minut tilbage af perioden, men den her gang går der kun 16 sekunder, og Esbjerg reducerer igen. 7-5 til Vikings efter 2.periode.

3.periode var gentagelse af de første to perioder. Vi scorer først til 8-5, men efter halvanden minut står der 8-7, og der iden grad spænding i kampen med 16 minutter igen. Flere scoringer kom der ikke i kampen, så det lykkedes at hive de vigtige point til kontoen. Største dele af kampen var Sønderborgs dominans, og vi skaffede et hav af chancer. Vi scorer 8 mål, hvilket er udmærket, men det at Esbjerg får lov til at score 7 mål, er alt for meget. Til næste kamp mod Kolding skal vores forsvar stå meget bedre, hvis vi skal få point med hjem.

Målscorer: Søren Agerley 2+2, Tinus Byrgesen 2+1, Marcus Byrgesen 2+0, Mathias Stjernholm 0+2, Björn Wiklund 1+0, Oliver Wiile 1+0, Jacob Christensen 0+1

Udvisninger: Marcus Byrgesen 2min, Tinus Byrgesen 2min.

Knights på røvertogt i Sønderborg

16. januar 2015, 12.56

Sønderborg og Gørding har tidligere spillet mange spændende kampe i 3. division, og dagens kamp var igen en af slagsen. Sønderborg stillede med stærkt mandskab til kampen, men manglede dog en enkelt forsvarsspiller.

Første periode startede jævnt, og begge hold havde deres chancer. Vi spillede ellers godt, men lavede et par fejl afleveringer, hvor Gørding var hurtig til at vende spillet. Lige efter vi havde en kæmpe chance foran Gørding målet, kom de til en kontra, hvor bolden blev skudt i vores mål næste fra midt linjen. Næste mål var også Gørdings. Igen en fejl aflevering, og Gørding spiller kunne flot score fra en spids vinkel. Resten af perioden presser vi på, men kunne bare ikke score.

Anden periode var Sønderborgs. Vi kom godt fra starten, mens Gørding ventede mulighederne i kontra. Marcus startede scoring efter 4 minutter assisteret af Tinus, mens de to byttede roller 3 minutter efter. Et minut efter spillede Petteri bolden bagfra målet til Bjørn, som klaskede den bag chanceløs målmand. 8 minutter spillet, og Sønderborg kommet foran 3-2. Det så godt ud, og spillet flød fremad. Vi formåede dog ikke øge vores føring, og pludseligt stod der 3-3, da Gørding scorer efter noget klumpspil foran vores mål. Det var også pause resultat. Gørding fik dog deres første udvisning det sidste sekund i 2. periode, så vi måtte starte 3. periode med overtal.

Powerplay startede godt, og vi fik spillet bolden rundt og kunne teste keeperen med et par langskud. Efter et minut Petteri fandt Marcus foran målet, som skød os igen foran 4-3. To minutter efter stod vi igen lige, da Gørding scorer fra et frislag. Vi var hurtig til at svare og Tinus bringer os igen foran. 5-4 til Sønderborg og 16 minutter igen. De næste 1o minutter var fuldstændig Sønderborgs. Vi spiller bolden rundt, og skaffer mange chancer. Bolden bliver skudt til stolpe og overlægger, men i målet ville den ikke. Gørding havde ikke meget angrebsspil i den periode. 5 minutter igen, skete det desværre igen, at vi laver en kæmpe fejlaflevering og spiller Gørding angriberen alene mod Arnold. Det endte med et straffeslag til Gørding. De scorer sikkert fra straffe og kampen er 5-5. Hvilken nedtur! Vi formåede ikke tage os sammen de sidste minutter, og kunne ikke skabe noget nævneværdigt.

Slutresultat 5-5 var slet ikke tilfredsstillende for Vikings. Vi sad for kampen det meste af tiden. Gørding var presset ned i deres bane halvdel, men de gjorde det godt, hvad de er bedste til. Nemlig kontraspil og udnytte chancerne. Vi spillede ellers godt, men lavede alt for mange fejleafleveringer, også i situationer, hvor vi ikke var pressede. Det skal vi gøre bedre fremover!

Næste kamp på Søndag hjemme mod Esbjerg.

Målscorer

Marcus Byrgesen, 2+1, Tinus Byrgesen 2+1, Petteri Nevalainen 0+2, Bjørn Wiklund 1+0

Odense - Vikings d.21.9.2014

16. januar 2015, 12.55

Nederlag i åbningskamp

Sæsonens første kamp var mod et stærkt Odense hold, som har været i hi de sidste to år. Sidste gang spillede vi mod deres 2.hold, mens deres 1.hold spillede i 1.division. Derfor var det svært at forudse, hvilke spillere vi kom til at møde. Odense havde fået hele 16 mænd kampklar til dagens kamp, mod Sønderborgs 9.

Odense startede 1.periode bedst. Deres hurtige angriber var hele tiden trussel mod Vikings, som startede kampen noget nervøst. Odense kom foran 1-0 og 2-0 allerede efter 3 og 6 minutter. Lidt efter lidt fik vi kæmpet os med til kampen, og resten af perioden var mere lige. Perioden endte 2-0 til Black Swans.

I anden periode fik vi mere styr på vores opspil og kom til flere chancer. Vi ramte overlæggeren og Odense keeper blev nød til at hive nogle flotte redninger frem, men det var Odense der var mest effektive på deres chancer. Efter en kæmpe fejl i vores forsvar, mens vi var i undertal, fik Odense opbygget føringen til 3-0. Sidst i perioden fik de endnu et mål, og det begyndte at se sort ud for Vikings.

Vi ændrede ikke noget i pausen, fordi chancer havde vi nok af, og vi kunne se at Odense var til at snakke med. Petteri bragte lidt håb for Vikingerne med et landskud, og da Marcus scorede et par minutter efter, var Odense tvunget til timeout. Det ændrede ikke kampens gang, for vi blev ved med at presse Odense. Midt i perioden kom vi for første gang til overtal. Powerplay kørte eksemplarisk. Bolden blev spillet rundt og Odense firekant havde svært at følge bolden. Til sidst spiller Jacob bolden til Søren, som skyder stillingen til 4-3. Der var stadig rigeligt med tid, men sidst i kampen havde vi ikke flere kræfter til at udfordre Odense. Vi blev nød til at satse lidt mere, og resulterede, at Odense kunne komme til flere kontra, og de scorede også kampens sidste mål til 5-3.

Trods nederleget, var der mange positive ting i kampen. Vi kom for langsomt op i gear, og 4 mål bagud var lidt for stor mundfuld til at lave et comeback. Men især 3 periode viste, at vi kan spille lige op mod Black Swans, som kommer nok til at spille om top placering i vores pulje.

Næste kamp er allerede på lørdag i Vissenbjerg.

Målscore: Ole Dam Søndergaard 0+2, Petteri Nevalainen 1+0, Marcus Byrgesen 1+0, Søren Agerley 1+0, Jacob Christensen 0+1

Udvisninger: Jacob Christensen 2min

Man of the match: Jacob Christensen

Ny hjemmeside

15. januar 2015, 12.52

Dette er Sønderborg Floorball Clubs nye hjemmeside.

Den er stadig under udarbejdselse